Blødning i tidlig graviditet

Blødning i den tidlige graviditet er meget skræmmende og giver naturligt nok anledning til bekymring. Blødning er dog ikke helt sjældent. Omkring hver femte kvinde oplever at bløde i første trimester, det vil sige i graviditetens første 12 uger.

Læs mere her

Bækkenbundsmyoser

Årsagen til bækkenbundsmyoser kan være mange, men skyldes ofte muskelspændinger. Ligesom man kan få hovedpine af at spænde i nakke- og skuldermuskulatur, kan man få underlivssmerter af at spænde musklerne i bækkenet.

Læs mere her

Kondylomer

Kondylomer eller kønsvorter er en kønssygdom, som skyldes infektion med af humant papilloma virus (HPV). De kan give irritation, kløe, svie og kosmetiske gener på skamlæber, skede, mellemkød og omkring endetarmen. Kondylomer er fligede, blomkålslignende, lyserøde eller hvide.

Læs mere her

Udflåd

Mange unge synes deres udflåd er unormalt, og nogle er generet af kløe, uden at der er tale om egentlig skedebetændelse, også kaldet bakteriel vaginose (BV) eller svamp. Hvis udflåddet er misfarvet, fx grønligt eller brunligt og lugter, eller hvis man har kløe, kan man have skedebetændelse eller svamp.

Læs mere her

Lichen sclerosus

Lichen Sclerosus er en hudsygdom, som starter med hvidlige, plettede forandringer ved kønsdelene og omkring endetarmsåbningen hovedsageligt hos kvinder. Hudforandringerne giver kløe og ømhed, og efterhånden kan huden blive tynd, hvidlig og rynket.

Læs mere her

Medicinsk abort

Beslutningen om abort kan være svær. Du skal vide, at der er mulighed for en støttesamtale enten hos din egen læge eller i foreningen Sex og Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik i København. Selve indgrebet kan foretages medicinsk frem til 8 fulde uger. Medicinsk abort kræver som det eneste indgreb ikke en henvisning fra egen læge. Du kan blot ringe direkte og bestille en tid.

Læs mere her

Ufrivillig vandladning

Ufrivillig vandladning kaldes også urininkontinens. Ufrivillig vandladning berører 3-400.000 kvinder i alle aldersgrupper, og mange søger ikke læge. Begrebet dækker som hovedregel over to tilstande, men kan også være en blanding: stress- og tranginkontinens.

Læs mere her